Opleidingen

U heeft de juiste kennis en vaardigheden nodig als u voedsel bereidt of verkoopt. U kunt een opleiding of training volgen om uw kennis te vergroten en actueel te houden. Bijvoorbeeld op het gebied van voedselveilig werken.

Waarover kan ik een training of opleiding volgen?

Er zijn bijvoorbeeld trainingen en opleidingen over:

  • De hygiënecode van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en hoe u deze kunt gebruiken.
  • HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), het systeem om mogelijke gevaren rond voedselveiligheid te herkennen en te beheersen.
  • Allergenen in voedsel en hoe u klanten hierover kunt informeren.
  • Wat de juiste temperatuur is om voedsel te bereiden en op te slaan. Dat is nodig om bacteriën en andere ziekteverwekkers te doden.
  • Hoe u muizen en ander ongedierte buiten de deur houdt.

Waar kan ik een training of opleiding volgen?

U kunt bij diverse opleiders terecht voor een opleiding of training over voedselveilig werken. Wij doen geen aanbevelingen. U kunt zelf op zoek gaan. Of informeer bij uw branchevereniging.