Concept MIG voor IMSOC implementatie, fytosanitaire import

Voor software ontwikkelaars

Onderstaand bericht is eind april op de douane community voor software ontwikkelaars geplaatst als aankondiging voor de komende verplichtingen aan de systemen van de Europese Commissie. Inmiddels is de wetgeving zeer recentelijk aangenomen door de lidstaten maar is de technische impact nog steeds niet volledig duidelijk. De IMSOC implementatie is 14 december 2019. Om die reden plaatsen wij als NVWA een concept MIG voor de fytosanitaire import applicatie van de NVWA.

Deze versie is nog steeds niet conform de standaarden van de douane opgeleverd maar geeft een goed beeld waar de aanpassingen aan het import berichten verkeer moeten gaan gebeuren. Zodra de technische impact voor de koppeling met het systeem van de Europese Commissie duidelijk is zullen wij een definitieve versie van de MIG plaatsen.

Het vriendelijke en dringende verzoek is dan ook om op basis van deze concept MIG alvast de impact in beeld te brengen en waar mogelijk te starten met de implementatie van de wijzigingen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Goos de Jong
E: fytoict@nvwa.nl
T: +31 (0)88 223 13 48

Bericht douane community

Implementatie IMSOC en de impact hiervan op de NVWA berichtgeving voor veterinaire- en fytosanitaire import

In verband met de komende implementatie van de Official Control Regulation (OCR) en Plant Health Regulation (PHR) moeten wij alle import informatie aan het Traces New Technology (TNT) systeem van Europese Commissie gaan leveren. Dit betekent concreet dat wij aanmerkelijk meer gegevens moeten gaan leveren dan wij nu in de huidige import berichten vragen van onze klanten. Hiervoor zullen er aanpassingen de import MIG’s (veterinair en fytosanitair) gedaan worden. Momenteel zijn we nog volop bezig om de specifiek aanpassingen goed in beeld te krijgen en te verwerken in de MIG, wij hopen deze dan ook zo snel als mogelijk te kunnen publiceren.

Aangezien de implementatie op 14 december 2019 een feit is betekent dit dat de tijd waarin de aanpassingen gebouwd kunnen worden zeer beperkt is. Wij hopen dan ook op uw medewerking om deze wijzigingen op tijd doorgevoerd te hebben in jullie systemen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Goos de Jong, telefoonnummer 088 223 13 48.