Belangrijke veiligheidswaarschuwing alle streekartikelen van Société Fromagèrie la Brie

Société Fromagèrie de la Brie voert een terugroepactie uit voor alle streekartikelen van Société Fromagèrie la Brie. Het gaat om kazen met de volgende namen. Deze kazen zijn verkocht bij verschillende (kaas) winkels in Nederland.

Merk Gewicht
BRIE DE LA BRIE 2.8 kg
BRIE DE MELUN AOP 1.3 kg
BRIE DE MONTEREAU 1 kg
BRIE M. SIMEON AOP 3 kg
BRILLAT SAVARIN 500 gr
COULOMMIERS 400 gr
EXPLORATEUR 125 gr en 250 gr en 1.6 kg
JEAN DE BRIE 250 gr
RICHELIEU 125 gr
SAINT SIMEON 200 gr en 500 gr
  • THT: 16-02-2019 tot en met 11-05-2019
  • Productiecode: 77432-XXXXX. De XXXXX binnen de productcode betekent dat deze cijfers kunnen variëren. Als de eerste cijfers van de batchcode overeenkomen dan gaat het om de betreffende batch.
  • EG-nummer: FR 77432.001 CE en FR 77436.001 CE

Na microbiologische controle bij een verkooppunt is gebleken dat er in de Coulommiers (rauwmelks) de bacterie Listeria monocytogenes aanwezig was. Uit voorzorg heeft de Franse autoriteit besloten om alle rauwmelkse en gepasteuriseerde kazen van deze producent terug te roepen. Mensen die deze kaas hebben geconsumeerd en die koorts hebben, met of zonder hoofdpijn, worden verzocht hun arts te raadplegen en melding te maken van deze consumptie. Zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verlaagd immuunsysteem moeten vooral heel alert zijn bij deze verschijnselen. Deze kunnen wijzen op listeriosis, een ernstige ziekte waar de incubatietijd tot 8 weken kan oplopen. Voor vragen kunt u zich wenden tot de winkel waar u de aankoop heeft gedaan, of contact opnemen met afdeling kwaliteit van de importeur: Zijerveld 0172-636115

Beeld: ©Société Fromagèrie la Brie