Belangrijke veiligheidswaarschuwing voorverpakte rucola – 75 gram Udea

Udea roept per direct de voorverpakte zakken biologische rucola sla van het merk PuurNL, 75 gram met streepjescode 8711521000722 en houdbaarheidsdatum 05-11 terug. Vanuit een analyse is de aanwezigheid van listeria aangetoond bij dit product. Het is verkocht bij onder andere biologische speciaalzaken, boerderijwinkels en Ekoplaza.
Consumenten wordt dringend verzocht het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het eten van een product met de listeria bacterie kan, indien niet door en door gegaard, milde griepachtige verschijnselen tot gevolg hebben binnen 1 tot 90 dagen. Het kan leiden tot een gevaarlijke infectie bij heel jonge kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand. Bij zwangere vrouwen kan een besmetting met listeria leiden tot het overlijden van het ongeboren kind. Raadpleeg direct uw (huis)arts voor meer informatie als u na het eten van genoemd product gezondheidsklachten hebt.

Zie ook website Udea

doorzichtig plastic zak met rucola sla erin en etiket van PuurNL en logo van Demeter
Beeld: ©Udea