Belangrijke veiligheidswaarschuwing Kidooz speenkoorden en Kakkies Speenkoord

Zowel Kidooz als Kakkies hebben een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor speenkoorden:

Kidooz speenkoorden

Door een productiefout is het mogelijk dat van een Kidooz speenkoord de metalen clip afbreekt waardoor meerdere kleine onderdelen kunnen ontstaan. Het in de mond nemen en inslikken van deze kleine delen kan bij kleine kinderen verstikking tot gevolg hebben. Deze speenkoorden zijn verkocht in de periode van 15 november 2018 tot en met 1 december 2019. De speenkoorden zijn te herkennen aan het merk “Kidooz” dat zichtbaar in de speenkoorden is gestanst.

Iedereen die in het bezit is van een Kidooz speenkoord wordt verzocht dit product direct buiten het bereik van kinderen te houden en niet meer te gebruiken. U kunt dit speenkoord retourneren in de winkel waar u deze gekocht hebt en zal volledig gecompenseerd worden. De speenkoorden zijn verkocht via Babyparken, Kleine Planeet te Leiden, Blauw life style te Ridderkerk, Kidooz online te Breda, Dutch-lifestyle te Zwaag, WO! concept store te ’s-Hertogenbosch, Mi Toetie Platanenstraat te Vinkel en Hip & Hout Havikskruid te Boxmeer.

Voor vragen kunt u via e-mail contact opnemen: hello@kidooz.nl

Kakkies speenkoorden

Uit controle van de NVWA  is gebleken dat het speenkoord van het merk Kakkies niet aan de gestelde eisen voldoet. Het gaat om het speenkoord hieronder afgebeeld in verschillende kleurstellingen. Bij controle is gebleken dat de metalen bevestigingsclip van het speenkoord kan breken waardoor er mogelijk kleine onderdelen los kunnen komen. Ook is het speenkoord te lang. Hierdoor bestaat het gevaar op verstikking en/of verwurging.

Bent u in het bezit van deze speenkoord dan wordt u verzocht om dit koord direct buiten het bereik van kinderen te houden en niet meer te gebruiken. U kunt dit speenkoord retourneren bij de winkel waar het gekocht is. U ontvangt het aankoopbedrag retour. Dit speenkoord is verkocht in de winkels Draagkracht te Utrecht en De Fabriek Conceptstore te Sliedrecht tussen juli 2019 en november 2019.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar Kakkies: kakkies.kinderslofjes@gmail.com

Foto verschillende speenkoorden in verschillende tinten bruin en met dierenprintjes
©Kidooz en Kakkies