Belangrijke veiligheidswaarschuwing Jumbo Camembert Calvados en Camembert Calvados 1 kg diverse speciaalzaken

Jumbo en Dupont Cheese België hebben een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor Camembert Calvados verkocht bij Jumbo Supermarken en diverse kaasspeciaalzaken. De kaas is mogelijk besmet met een Listeriabacterie en/of een E-coli STEC bacterie.

Jumbo Supermarkten

Jumbo haalt per direct Jumbo Camembert Calvados met EAN 2324538000000 met houdbaarheidsdatum van 25-02-2020 en 29-02-2020 uit de schappen. Jumbo vraagt klanten om het product niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels. Kazen die nog in de schappen liggen zijn veilig om te consumeren.

Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via 0800-0220 161 of Jumbo.com

Individuele kaasspeciaalzaken

Verschillende individuele kaasspeciaalzaken waarschuwen in de winkel voor:

  • Camembert Calvados 1 kg
  • Tht: 25-02-2020
  • Lotnummer R2511
  • Type kaas: Zachte rauwmelkse kaas
  • EG-nummer: FR 62-206-030 CE

Voor vragen kunt u zich wenden tot de winkel waar u de aankoop heeft gedaan, of contact opnemen met afdeling kwaliteit van de leverancier: 0172-63 01 15

Listeria

Klanten worden dringend verzocht het product niet te consumeren. Het eten van een product met de listeria bacterie kan milde griepachtige verschijnselen tot gevolg hebben binnen 1 tot 90 dagen. Het kan leiden tot een gevaarlijke infectie bij heel jonge kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand. Bij zwangere vrouwen kan een besmetting met listeria leiden tot het overlijden van het ongeboren kind. Raadpleeg direct uw (huis)arts voor meer informatie als u na het eten van genoemd product gezondheidsklachten hebt.

E-coli STEC

Klanten worden dringend verzocht het product niet te consumeren. Het eten van een product met een E. coli bacterie (poepbacterie, STEC, EHEC) kan binnen een week misselijkheid, braken en (bloederige) diarree tot gevolg hebben. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een lage weerstand en zwangere vrouwen. Raadpleeg uw (huis)arts voor meer informatie als u na het eten van genoemd product gezondheidsklachten hebt.

Beeld: ©Jumbo, Dupont Cheese België