Belangrijke veiligheidswaarschuwing Little Dutch Houten speelgoed sleutels Adventure pink & blue

Leverancier Tiamo b.v. roept de producten LD 4437 en LD 4438 Little Dutch Houten speelgoed sleutels Adventure pink & blue terug.
Het product is gemaakt, en getest voor kinderen vanaf 10 maanden. De karakteristieke eigenschappen van het product maakt dat het product ook bedoeld is voor kinderen die nog niet zelfstandig rechtop kunnen zitten. Voor deze leeftijdsgroep is het product echter niet veilig. Uit onderzoek is gebleken dat het speelgoed bij deze kinderen te ver in de mond kan komen en de keel kan raken. Hierdoor ontstaat gevaar voor beschadiging van het keelweefsel, alsook gevaar voor verstikking door afsluiting van de keel door het speelgoed. Om deze reden wordt het product terug geroepen.

Het gaat om het product met de volgende artikel nummers en EAN codes:

  • LD 4437 Little Dutch houten sleutels Adventure roze/pink – EAN code 87 13291 444379
  • LD 4438 Little Dutch houten sleutels Adventure blauw/bleu – EAN code 8713291 444386

Verkocht in de periode december 2018 tot heden. De producten werden verkocht in speelgoedwinkels, babyspeciaalzaken en webshops (zie bijlage).
Als u in het bezit bent van dit product, houdt het uit de buurt van kinderen. Breng het artikel terug naar de winkel waar het is gekocht, het aankoopbedrag wordt vergoed.

Voor meer informatie over deze terugroepactie raden wij u aan om contact op te nemen met de winkel waar u het artikel heeft gekocht, of met leverancier Tiamo b.v. Bereikbaar op telefoonnummer 0320-242644 of per email service@tiamo.nl.

Beeld: ©Tiamo b.v.