Belangrijke veiligheidswaarschuwing G-Star gezichtsmasker

G-Star heeft in de periode 28 mei 2020 – 10 juni 2020 gezichtsmaskers met art. nr.: D19586-C742-881 verkocht in Nederland. De indruk werd gewekt dat dit een persoonlijk beschermingsmiddel is, dat de drager beschermt tegen schadelijke gassen, allergenen en bacteriën of zelfs dat het masker bescherming biedt tegen het COVID-19 virus. Dat doet het echter niet. Het gezichtsmasker is een fashionable alternatief voor onder andere gebruik in het openbaar vervoer. Voor dat doel kunnen klanten het masker ook blijven gebruiken.

Daarnaast is het gezichtsmasker behandeld met een biocide (AEGIS Microbe Shield®) om de groei van bacteriën, schimmels en algen te vertragen. Dit is een goedgekeurd chemisch product, maar moet bij de productspecificatie wel vermeld worden. Meer informatie hierover staat in onderstaande pdf.

Zie ook website G-star

blauw gezichtsmasker van het merk G-star
©G-star