Belangrijke veiligheidswaarschuwing producten met sesamzaad

Bedrijven die verontreinigd sesamzaad of producten waarin dit is verwerkt, hebben verhandeld of verkocht, zijn op dit moment bezig de verontreinigde producten terug te halen. Bij producten kunt u denken aan crackers, kaaskoekjes, beschuit, afbakbroodjes, cup a soup en wereldgerechten.

Wilt u weten of uw product verontreinigd is? Kijk dan op de websites van de betrokken bedrijven. Wij voegen hieronder steeds verwijzingen naar deze bedrijven toe, zodra deze bij ons een veiligheidswaarschuwing hebben aangeleverd.

29-07-2021: Het aantal verwijzingen naar veiligheidswaarschuwingen is beperkt. De stroom verontreinigd sesamzaad neemt af omdat bedrijven alert zijn en ingangscontroles doen. Daarnaast is van veel producten die eind 2020 uit de handel zijn genomen de houdbaarheidsfatum inmiddels overschreden.

Supermarkten en producenten met verontreinigde producten

Er staat niet bij alle producenten en supermarkten in onderstaande lijst een link naar de betreffende veiligheidswaarschuwing. Dat komt omdat van veel producten die eind 2020 uit de handel zijn genomen de houdbaarheidsdatum inmiddels is overschreden. Daarnaast zijn er steeds minder nieuwe veiligheidswaarschuwingen. Dat komt omdat bedrijven alert zijn en ingangscontroles doen, waardoor de stroom verontreinigd sesamzaad afneemt.