Belangrijke veiligheidswaarschuwing Sparta RX Plus en RXS Plus damesfiets met lage instap

Sparta waarschuwt voor de Sparta RX Plus en RXS Plus damesfiets met lage instap geproduceerd tussen november 2012 en juni 2014. Uit onderzoek blijkt dat in het frame van de fiets, na een jarenlange intensieve gebruiksperiode in enkele gevallen materiaalscheurtjes kunnen ontstaan. Deze kunnen leiden tot het doorzakken van het frame. De fiets kan hierdoor instabiel worden waardoor de berijder mogelijk kan vallen en eventueel letsel kan oplopen. Sparta heeft daarom besloten om de frames kosteloos te vervangen. Klanten wordt verzocht via de website checkjerx.nl hun framenummer te controleren.

Sparta damesfiets RX Plus
©Sparta
Sparta RX Plus dames voorwielmotor
Sparta damesfiets RXS Plus
©Sparta
Sparta RXS plus dames achterwielmotor