Belangrijke veiligheidswaarschuwing EVAP accessoire Brink en HomEvap bevochtiger

Brink Climate Systems B.V. en HomEvap hebben een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor de evap accessoire Brink en de homevap bevochtiger.

Brink Climate Systems B.V.

EVAP accessoire  (alle modellen) verkocht in de periode van 11-2016  tot en met 12-2020. De EVAP is geleverd via de installateur, groothandel of via online webshops. De EVAP is als accessoire gemonteerd in het toevoerkanaal  van de BRINK WTW installatie. 

Brink Climate Systems B.V. heeft geconstateerd dat de EVAP (alle modellen) mogelijk de volgende veiligheidsrisico’s oplevert: 

  1. Bij onoordeelkundig gebruik (als de EVAP niet spanningsloos is gemaakt) kan de persoon bij het verwisselen van de cassette een stroomstoot krijgen bij het aanraken van de voorverwarmer.
  2. Als de Evap niet spanningsloos is gemaakt kan de persoon bij het forceren van de deksel aan de onderzijde in contact komen met 230v.

Indien de EVAP niet wordt geopend en interne delen niet worden aangeraakt en geen werkzaamheden aan de EVAP worden doorgevoerd bestaan deze risico’s niet. 
Als u in het bezit bent van een EVAP, dan vraagt Brink van u het volgende: laat de EVAP aan staan zodat deze blijft functioneren, maar pleeg zelf geen onderhoud en open de behuizing van de EVAP niet op een andere manier. De Brink WTW installatie blijft in combinatie met de EVAP gewoon verder werken. 
Als u in bezit bent van een EVAP kunt u dit doorgeven aan Brink op: 

Website: brinkclimatesystem
Email: info@brinkclimatesystems.nl
Telefoonnummer: 0522-469 944

HomEvap

HomEvap Bevochtiger (ook onderdeel van combi comfort product)  
De HomEvap is verkocht van november 2016  tot en met december 2020. De HomEvap is geleverd via installateur, webshop en wtw producenten. De HomEvap is gemonteerd op uw luchttoevoerkanaal van de wtw ventilatie.  

HomEvap heeft geconstateerd dat HomEvap luchtbevochtiger mogelijk de volgende veiligheidsrisico’s oplevert: 

  1. Bij onoordeelkundig gebruik (als de HomEvap niet spanningsloos is gemaakt) kan de persoon bij het verwisselen van de cassette een stroomstoot krijgen bij het aanraken van de voorverwarmer.
  2. Als de HomEvap niet spanningsloos is gemaakt kan de persoon bij het forceren van de deksel aan de onderzijde in contact komen met 230v.

Indien de EVAP niet wordt geopend en interne delen niet worden aangeraakt en geen werkzaamheden aan de HomEvap worden doorgevoerd bestaan deze risico’s niet.

Als u in het bezit bent van een HomEvap, dan vraagt HomEvap van u het volgende:

  • Gebruik de HomEvap zoals hij bedoeld is.
  • Volg ten allen tijde de instructies in de verstrekte handleidingen.
  • Zorg er ALTIJD voor dat de HomEvap spanningsloos is (STEKKER ERUIT) voordat u onderhoud of andere handelingen wil verrichten.

Website: HomEvap
Email: info@homevap.com
Telefoonnummer: 024-3556059

De evap accessoire Brink en de homevap bevochtiger zijn luchtbevochtigers die geplaatst kunnen worden in een luchtkanaal op de uitgaande zijde van een warmte-terugwin-unit (WTW). Dit zijn veelal woningen met mechanische ventilatie systemen.

Luchtbevochtigers
Beeld: ©Brink en HomEvap