Veiligheidswaarschuwing nep-oploskoffie Nescafé Gold (niet door Nestlé geproduceerd)

NVWA waarschuwt voor oploskoffie met glassplinters en vals Duits etiket, die eruit ziet als ‘Nescafé Gold’ maar niet door Nestlé is gemaakt. Het gaat dus om een namaakproduct. De NVWA waarschuwt zelf omdat de producent op dit moment nog niet in beeld is. Na onderzoek bleek dat onder anderen splinters van glas en kunststof aangetroffen zijn in de oploskoffie. Omdat de verontreinigingen groter dan 7 mm zijn, die bij het drinken van de oploskoffie in de keelholte kunnen blijven steken, is deze partij aangemerkt als een schadelijk product en inmiddels voor zover in beeld uit de handel genomen.

Om welk product gaat het?

  • Oploskoffie met vals Duits etiket van Nescafé Gold (namaakproduct)
  • Beschreven productiecode: 60820814B1 9:15
  • Beschreven THT is 10-2021

Als u dit product in huis hebt, dient u het niet te gebruiken en via regulier afval af te voeren. Mogelijk kunt u ook bij de verkoper terecht om het product in te leveren.

©NVWA