Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat gesloten tot en met dinsdag 2 juni 2020

De voorzitter van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, de heer Jorritsma, heeft op 28 mei 2020 het besluit genomen om het vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat in Helmond te sluiten. Deze sluiting geldt van vrijdag 29 mei tot en met dinsdag 2 juni. De voorzitter sluit het bedrijf op grond van artikel 47 van de Wet publieke gezondheid. De achtergrond van de sluiting is het dreigende gevaar voor de volksgezondheid.

Lees het hele bericht op de website van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Veiligheid van vlees

Volgens de European Food Safety Authority (EFSA) zijn er geen aanwijzingen dat voedsel een besmettingsbron van Corona is. Er zijn ook geen gevallen van besmetting door voedsel bekend. Het virus heeft een levend mens of dier nodig om te overleven en uit te groeien. Het duurt enkele dagen voordat vlees uit een slachthuis bij de consument terechtkomt, waardoor het onwaarschijnlijk is dat er levende virusdeeltjes op dat vlees zitten.

Bij het bereiden van levensmiddelen is het altijd al belangrijk om een goede hygiëne in acht te nemen. Bovendien moet vlees verhit worden voor consumptie. Daarmee worden eventueel toch nog aanwezige virusdeeltjes gedood.

Meer informatie: Voedingscentrum Kun je het coronavirus oplopen via eten?