De NVWA waarschuwt voor consumptie van Miracle Mineral Solution

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten het product Miracle Mineral Solution (MMS) niet te gebruiken. Dit product wordt verkocht als voedingssupplement via verschillende websites op het internet. Bij de nVWA zijn geen vergiftigingsgevallen in Nederland bekend, in Canada en de VS wel.

MMS is een product dat bestaat uit een 22 - 28% natriumchlorietoplossing, die verdund moet worden met citroenzuur of een 'activator' en vervolgens met water of een vruchtensap moet worden ingenomen. Er zijn verschillende producten en gebruiksaanwijzingen in omloop.

De veiligheid van het product is niet gegarandeerd, omdat het onduidelijk is hoeveel chloordioxide na verdunning gebruikers binnenkrijgen en de verkopers het gebruik voor langere tijd aanraden. Teveel chloordioxide kan verschijnselen als misselijkheid, overgeven en diarree veroorzaken.

Het is verboden om helende eigenschappen aan een levensmiddel toe te schrijven. MMS mag niet verkocht worden als geneesmiddel. Indien consumenten een geneesmiddel voor een ziekte willen hebben, raadt de nVWA aan de huisarts te raadplegen.