NVWA vindt gestolen zangvogels terug in Noord-Brabant

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en agenten van het Regionaal Milieu Team van de Politie Eindhoven hebben 59 gestolen zangvogels teruggevonden in Noord-Brabant. De vogels zijn in beslag genomen en naar een opslaghouder overgebracht. Een verdachte is aangehouden. 

De afgelopen periode zijn op diverse locaties in het land wildzangvogels gestolen bij vogelhouders. Een deel van de gestolen vogels is nu teruggevonden. Tijdens een reguliere inspectie bij een handelaar in Noord-Brabant trof de NVWA een persoon aan die diverse vogels aan de handelaar ter verkoop aanbood. Een aantal van deze vogeltjes bleek bij nadere inspectie van de pootringen eerder als gestolen te zijn opgegeven. Alle vogels die de verdachte te koop aanbood zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehouden.

Inbraakgolf

De laatste tijd zijn er in diverse delen van het land meldingen van diefstallen van zangvogels geweest. In totaal zijn nu 26 putters majoor, 24 goudvinken, 5 gouldamadines en 4 sijsjes teruggevonden, in beslag genomen en overgebracht naar een daartoe aangewezen opslaghouder. De kans bestaat dat de gestolen vogels zo hun weg naar de rechtmatige eigenaar terugvinden.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum via de website of 0900-03 88.