NVWA en politie nemen paar honderd wormenspuiten in beslag

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben samen met de politie een paar honderd wormenspuiten in beslag genomen tijdens een doorzoeking in de woning van een handelaar in ruitersportartikelen. De doorzoeking bij de handelaar in Noord-Holland werd uitgevoerd in opdracht van Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

©NVWA

Wormenspuiten zijn diergeneesmiddelen tegen wormen die alleen door dierenartsen of – met recept van een dierenarts – door erkende handelaren aan paardenhouders mogen worden verkocht. De handelaar in ruitersportartikelen had voorheen wel een vergunning voor het leveren van diergeneesmiddelen, maar deze is in 2014 ingetrokken omdat de handelaar meerdere strafbare feiten had gepleegd bij de levering van diergeneesmiddelen.

De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de handelaar. Daarnaast doet de NVWA onderzoek naar het bedrijf dat de wormenspuiten aan de handelaar heeft geleverd. Daarvoor is de volledige administratie van de handelaar in beslag genomen.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum via de website of 0900-03 88 (dit informatienummer kost € 0.20 per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten).