Vondst Ralstonia solanacearum in roos

Bij een snijrozenbedrijf is begin april 2018 de bacterie Ralstonia solanacearum geconstateerd. Ralstonia solanacearum tast een groot aantal verschillende gewassen aan zoals tomaat, paprika, aubergine, anthurium, gerbera, curcuma, geranium en roos. Planten die besmet zijn met dit quarantaineorganisme moeten volgens de Fytorichtlijn 2000/29/EG worden vernietigd.

Om verdere verspreiding te voorkomen is  het betreffende bedrijf vastgelegd. Ter bestrijding van de bacterie wordt momenteel het eliminatiescenario toegepast. Daarnaast is de NVWA gestart met een traceringsonderzoek naar de mogelijke herkomst van de besmetting.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).