Kreeftenvisser in de kraag gevat

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben woensdag 1 augustus op de Oosterschelde een beroepsvisser in de kraag gevat die 43 zeekreeften had gevangen en uit het zicht aan boord had bewaard. De visser kreeg een proces-verbaal aangezegd omdat hij de gevangen kreeften niet onmiddellijk had teruggezet. Buiten het kreeftseizoen is dat verplicht.

iemand houdt zwarte kreeft vast met hand
©NVWA

De NVWA-inspecteurs voerden tijdens een controle op de Oosterschelde een inspectie uit aan boord van een beroepsvisser. De beroepsvisser was druk bezig kreeften-vistuigen te lichten. Tijdens het onderzoek aan boord werden - onder een dekkleed verborgen - 2 bewaartonnen met daarin een groot aantal zeekreeften gevonden. Aan boord bevonden zich in totaal 43 zeekreeften. In overleg met het Openbaar Ministerie is de beroepsvisser een proces-verbaal aangezegd. De kreeften zijn in beslag genomen en vervolgens in de Oosterschelde teruggezet.

De periode om zeekreeften mee te mogen nemen is al ruim 2 weken gesloten. Het kreeftenseizoen is geopend vanaf de laatste donderdag in maart tot 15 juli.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).