NVWA doorzoekt bedrijf op illegale gewasbeschermingsmiddelen

De NVWA heeft donderdag 22 november 2018 een bedrijf in het zuiden van het land doorzocht in een onderzoek naar de handel in illegale gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf wordt er van verdacht gewasbeschermingsmiddelen ter bestrijding van buxusmotten te verkopen die in Nederland niet zijn toegelaten. Bij de doorzoeking zijn (digitale) administratie en gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Mengmachine gewasbeschermingsmiddelen
©NVWA
Mengmachine

In Nederland mogen alleen in Nederland goedgekeurde gewasbeschermingsmiddelen worden verkocht en gebruikt. Wanneer dergelijke middelen niet zijn beoordeeld is onbekend of ze gevaarlijk zijn voor de gebruiker of het milieu.

Fraude Expertise Knooppunt

Het onderzoek is gedaan binnen het Fraude Expertise Knooppunt (FEK) van de NVWA. Hierin pakken de verantwoordelijke toezichtdivisie van de NVWA en de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (NVWA-IOD) zaken gezamenlijk op. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 223 37 00 of met persvoorlichting van het Functioneel Parket, 06-48 13 52 72.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).