Weer beroepsvisser betrapt op illegale visserij in Biesbosch

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op dinsdag 5 maart 2019 in samenwerking met buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van Staatsbosbeheer een beroepsvisser uit Woudrichem betrapt op het illegaal vissen in de Biesbosch.

2 stuks vifilet op een zwarte ondergrond
©NVWA

De beroepsvisser uit Woudrichem had 10 levende snoeken en 2 levende snoekbaarzen aan boord die kleiner waren dan de minimale maat. Ook had de visser 2 levende meervallen en 5 kilo snoekbaarsfilet in een emmer aan boord. Om de visstand te beschermen moeten snoeken die korter zijn dan 45 centimeter en snoekbaarzen die kleiner zijn dan 42 centimeter altijd teruggegooid worden. Het vissen op meerval is het hele jaar rond verboden. Ook is het op de binnenwateren niet toegestaan visfilet aan boord te hebben, omdat de maat van de vis dan niet meer gemeten kan worden.

De levende vissen zijn na het meten losgelaten in de Biesbosch en de visfilet is in beslag genomen en vernietigd. Tegen de beroepsvisser wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).