Actueel overzicht reinigings- en ontsmettingsplaatsen pluimveetransportmiddelen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de lijst met geregistreerde reinigings- en ontsmettingsplaatsen voor pluimveetransportmiddelen geactualiseerd. 

De geactualiseerde lijst is te vinden op de website van de NVWA.

In verband met de uitbraak van de besmettelijke (hoog pathogene) variant van vogelgriep (oftewel HPAI) in Roemenië, Polen, Slowakije en Hongarije moeten vervoermiddelen voor gevogelte (onder andere pluimvee) of broedeieren, die leeg terugkeren of komen uit deze landen onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een 2ᵉ reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan, op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats voor veetransportmiddelen óf  geregistreerde reinigings- en ontsmettingsplaats voor pluimveetransportmiddelen. Deze verplichting geldt ook voor vervoersmiddelen voor gevogelte die terugkeren uit landen buiten de Europese Unie.

Meer informatie

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum via de website of 0900-03 88.