Rob van Lint verlaat de NVWA

Rob van Lint heeft besloten per 1 mei 2020 terug te treden als inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Aanleiding hiervoor is het feit dat de Ondernemingsraad van de NVWA heeft aangegeven dat zij geen vertrouwen heeft in het onder zijn leiding opgestelde plan van aanpak voor het verbetertraject van de NVWA.

De NVWA heeft een grondig proces achter de rug waarbij de oorzaken van problemen bij de NVWA zijn geanalyseerd en waarbij is geconcludeerd dat er een fundamenteel andere werkwijze nodig is om stap voor stap tot verbeteringen te komen. Deze nieuwe werkwijze is op tal van plekken al in de organisatie te zien.

Rob van Lint: “Na het stopzetten van de ontwikkeling van het nieuwe ICT-systeem Inspect is besloten een herbezinning te doen over de manier waarop de NVWA zichzelf kan verbeteren. Het vertrouwen van de Ondernemingsraad in mij als inspecteur-generaal en in de door mij voorgestelde aanpak van deze veranderingen in de komende jaren is absoluut noodzakelijk. Daarom heb ik besloten terug te treden. Dit gaat mij aan het hart omdat ik me de komende jaren graag sterk had willen maken voor de NVWA.”

Rob van Lint heeft ministers Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Bruins (Medische Zorg en Sport) laten weten dat hij heeft besloten per 1 mei 2020 terug te treden als IG van de NVWA.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum via de website of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).