Import Citrus sinensis uit Zuid-Afrika met voldoende koudebehandeling voor vervangend fytosanitair certificaat

Met ingang van 24 juni 2022 zijn er nieuwe vereisten voor Thaumatotibia leucotreta. (Commission Implementing Regulation (EU) 2022/959)

Op dit moment komen er nog veel zendingen Citrus sinensis binnen uit Zuid Afrika met een onjuiste bijschrijving. Dit betreft fytosanitaire certificaten met afgiftedatum 24 juni tot en met 13 juli 2022.

De zendingen met het container nummer genoemd in het register: “Import Citrus sinensis uit Zuid-Afrika met voldoende koudebehandeling voor vervangend fytosanitair certificaat” hebben wel de juiste koudebehandeling gekregen, maar een fytosanitair certificaat met een onjuiste bijschrijving. Voor deze zendingen kan in Zuid-Afrika een vervangend certificaat verkregen worden.