NVWA: morgen eicodes besmette bedrijven in fipronil-onderzoek gepubliceerd

Morgenmiddag - donderdag 3 augustus - publiceert de NVWA alle eicodes van bedrijven die bij het onderzoek naar fipronil in eieren zijn betrokken. Het gaat dan om eicodes van de bedrijven waarvan het onderzoek is afgerond. De consument kan door raadpleging van deze eicodes een betere afweging maken bij de beslissing om al dan niet eieren te consumeren.

Bruin ei, beige ei en wit ei
©Pixabay

Is mijn ei veilig?

De afgelopen dagen is onrust ontstaan bij consumenten die zich afvragen of zij eieren nog wel veilig kunnen eten. De NVWA adviseert hen om de site van de NVWA te raadplegen. Daarop staat de eicode 2-NL-4015502 vermeld van de partij eieren waarover de NVWA maandag een veiligheidswaarschuwing heeft uitgedaan. De eicodes vinden consumenten op het ei.

Op de site van de NVWA staat de lijst met ei-codes van partijen eieren waar een verhoogd fipronil-gehalte is gevonden waardoor het eten van deze eieren door kinderen wordt afgeraden. Als de uitslagen van de onderzoeken daartoe aanleiding geven zal deze lijst vandaag en morgen zo nodig worden aangepast.

Toegevoegd zal worden de lijst met ei-codes van bedrijven waarvan inmiddels is vastgesteld dat in hun eieren fipronil is gevonden. De bedrijven op deze lijst blijven geblokkeerd en zijn verplicht de eieren uit het handelskanaal terug te halen. De NVWA houdt hier toezicht op.

De NVWA adviseert vanaf morgenmiddag de pagina met eicodes op de website van de NVWA te raadplegen.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum via de website of 0900-03 88 (dit informatienummer kost € 0.20 per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten).