Volstaat 1 bijsluiter van een e-sigaret of navulverpakking bij een bestelling van meerdere onderdelen?

In artikel 3.9 van de Tabaks- en rookwarenregeling is bepaald dat een verpakkingseenheid van een e-sigaret of een navulverpakking een bijsluiter bevat met aanwijzingen over het gebruik en de opslag van het product, en informatie over mogelijke schadelijke effecten, verslavende werking en toxiciteit.

Verder bevat  de bijsluiter een aantal waarschuwingen en contactgegevens van de producent of importeur. Omdat in artikel 1 van de Tabaks- en rookwarenwet onderdelen gelijkgesteld zijn met een e-sigaret, geldt deze eis ook voor onderdelen van de e-sigaret als deze onderdelen kenmerkend zijn voor een e-sigaret.

Als een verpakkingseenheid meerdere losse onderdelen van een e-sigaret bevat, dan zou volstaan kunnen worden met 1 bijsluiter. De bijsluiter moet dan wel voor al deze onderdelen de informatie bevatten die is vereist. In artikel 3.9 van de Tabaks- en rookwarenregeling wordt ook aangegeven welke informatie de bijsluiter van elektronische  sigaretten zonder nicotine, navulverpakkingen zonder nicotine en patronen zonder nicotine moet bevatten.

Meer informatie

E-sigaret en navulvloeistoffen