eHerkenning, klantnummer en kosten

Voor het aanvragen van erkenningen, registraties en andere vergunningen stelt de NVWA diverse elektronische formulieren beschikbaar. Voor het invullen daarvan heeft u eHerkenning nodig. Ook moet u uw klantnummer (debiteurennummer) invullen. Vaak zijn er kosten verbonden aan de afhandeling van uw aanvraag.

eHerkenning

eHerkenning is een soort DigiD voor bedrijven. DigiD wordt verstrekt door de overheid, maar een eHerkenningsmiddel schaft u aan bij een van de commerciële aanbieders. Meer hierover leest u op de pagina Stappenplan aanvragen eHerkenning.

Klantnummer

Als u een dienst aanvraagt bij de NVWA heeft u een klantnummer nodig. Deze dienst kan bijvoorbeeld een keuring zijn, maar ook het verlenen van een erkenning, registratie of andere vergunning. Uw klantnummer is uw debiteurennummer. Heeft u wel eens een rekening gehad van de NVWA? Dan heeft u al een klantnummer. Nog geen klantnummer? Vraag dan eerst een klantummer aan. Hiervoor heeft u eHerkenning nodig.

Kosten

Aan het verlenen van diverse erkenningen, registraties en andere vergunningen zijn kosten verbonden. Soms is dit een vast bedrag per aanvraag, soms een starttarief en kwartiertarief per uitgevoerde inspectie. De hoogte van de bedragen is wettelijk vastgelegd. Meer informatie vindt u op de pagina Tarieven NVWA.