Geen tijgermuggen aangetroffen bij eerste inspectieronde Dragonder Noord

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft bij de 1e inspectieronde in de Veenendaalse wijk Dragonder Noord geen (larven van) tijgermuggen aangetroffen. Om het zekere voor het onzekere te nemen zal de NVWA vanaf 6 juni 20017 nog een 2e inspectieronde door de wijk maken.

Vanaf 10 mei 2017 hebben inspecteurs van de NWVA in de ongeveer 440 tuinen van bewoners van de wijk Dragonder Noord gezocht naar (larven van) tijgermuggen. De inspecteurs hebben potentiƫle broedplaatsen (bijvoorbeeld bakjes stilstaand water) geleegd en weggehaald. Daarnaast zijn straatkolken en regentonnen behandeld met een biologisch middel dat larven doodt. De NVWA heeft 28 muggenvallen geplaatst om te onderzoeken of er tijgermuggen in de wijk rondvliegen. Hierbij zijn tot nu toe geen tijgermuggen aangetroffen.

De NVWA is erg tevreden over de samenwerking met de bewoners van Dragonder Noord. Het viel de inspecteurs op dat de bewoners in vergelijking met vorig jaar broedplaatsen veel beter opruimen. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan het doen slagen van deze actie. De NVWA roept bewoners daarom op hiermee door te gaan.

Als er ook tijdens de 2e inspectieronde geen tijgermuggen gevonden worden, komt de NVWA pas weer in actie als er in de muggenvallen wel tijgermuggen gevonden worden. De muggenvallen blijven in ieder geval tot eind oktober in de wijk staan.