Mag ik overal komen op het slachthuis?

Als de Covid-maatregelen nog van kracht zijn, dan is het dit jaar (2022) net als vorig jaar verboden het slachthuis te betreden of u op het terrein van het slachthuis te begeven in verband met de geldende corona-maatregelen. Dit is alleen toegestaan na toestemming van de eigenaar van het slachthuis.

U moet afhankelijk van of de regel nog geldt 1,5 meter afstand houden van andere mensen. Het slachthuis kan u verplichten een mondkapje te dragen tijdens de tijd dat u op het slachthuis aanwezig bent. 

U moet ook altijd de aanwijzingen van het personeel van het slachthuis opvolgen. Dat is belangrijk voor een goede verloop van de logistiek en het beheersen van de verantwoordelijkheden tijdens het Offerfeest. Het slachthuis kan aan u vragen om u niet op bepaalde delen van het terrein te begeven of om niet te parkeren.

Veewagens, maar ook vrachtwagens die de dierlijke afvallen komen halen (Rendac) moeten altijd vrije doorgang hebben. Dit is zowel in het belang van het welzijn van de aangevoerde dieren, als voor uw eigen veiligheid.