Presentatie van tabaksproducten en aanverwante producten in verkooppunten

Rookwaren moeten in de winkel helemaal aan het zicht worden onttrokken. Dit zogeheten uitstalverbod is voor supermarkten ingegaan op 1 juli 2020. Voor overige verkooppunten gaat het in op 1 januari 2021. Het uitstalverbod, ook wel displayverbod genoemd, geldt onder voorwaarden niet voor bepaalde uitgezonderde speciaalzaken. Hieronder lichten wij de regels toe van het uitstalverbod.

Voldoet u aan de voorwaarden? Registreert u zich dan bij ons als speciaalzaak rookwaren. Misschien geldt het uitstalverbod niet voor u.

Uitstalverbod tabak en rookwaren

Presentatie en uitstalverbod en aanverwante producten in webwinkels

Reclame voor tabaksproducten, elektronische dampwaar (e-sigaret en onderdelen daarvan, navulverpakking, patroon, reservoir met en zonder nicotine) en voor roken bestemde kruidenproducten op internet is verboden.  Vanaf 1 juli 2022 geldt dit ook voor elektronische verhittingsapparaten.       

Het reclameverbod geldt voor alle websites, dus ook voor websites van speciaalzaken. De uitzondering op het reclameverbod voor de uitgezonderde fysieke speciaalzaak geldt dus niet voor de website. Vanaf 1 januari 2021 geldt voor webwinkels ook het uitstalverbod.

Presentatie van tabaksproducten en aanverwante producten in verkooppunten

Voor alle producten geldt dat alleen in uitgezonderde speciaalzaken onder voorwaarden nog reclame voor tabaksproducten en aanverwante producten mag worden gemaakt.