Ossenstaarten van Belgisch vleesbedrijf geleverd aan nog 16 bedrijven in Nederland

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de lijst met bedrijven die ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf VEVIBA hebben doorverkocht aan consumenten aangevuld met nog 16 bedrijven. Op 16 maart 2018 publiceerde de NVWA al een lijst met 19 bedrijven die ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf aan consumenten hebben verkocht. Die lijst is aangevuld naar aanleiding van meldingen van leveranciers en distributeurs.

Ossenstaarten
©Hollandse Hoogte

De bedrijven hebben de ossenstaarten uit de schappen gehaald en moeten consumenten die dit vlees al hebben gekocht waarschuwen dit vlees niet te consumeren. Het gaat om ossenstaarten die door het Belgische vleesbedrijf VEVIBA in de handel zijn gebracht zonder dat het vlees door een dierenarts is goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Het traceringsonderzoek is nog niet afgerond. Als uit dit traceringsonderzoek blijkt dat nog meer bedrijven vlees hebben geleverd dat niet veilig is voor consumenten, moeten die bedrijven ook veiligheidswaarschuwingen publiceren.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).