Aanhouding verricht inzake gestolen potten chocopasta en Lotus Speculoos

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zondag 15 april samen met de politie een aanhouding verricht in verband met op Facebook aangeboden, gestolen potten chocopasta en Speculoos. De potten waren bestemd voor vernietiging maar zijn gestolen. Ook is een deel van de gestolen partij aangetroffen.

Dozen met in beslag genomen potjes chocopasta en speculoos

Naar aanleiding van een melding van de Belgische collega's van het FAVV, het Federaal Agentschap van de veiligheid voor de voedselketen, heeft de NVWA op 14 april eerst een veiligheidswaarschuwing verspreid om geen potten chocopasta en Speculoos via Facebook te kopen, in verband met mogelijke schade voor de gezondheid. De waarschuwing betrof uitsluitend producten die via Facebook werden aangeboden en niet producten die in de winkel verkrijgbaar zijn. Het onderzoek is een samenwerking van de IOD, politie en Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. De veiligheidswaarschuwing  is nog steeds van kracht.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).