Waar de NVWA op let bij inspecties van formulebedrijven

Waar let de NVWA op bij inspecties van formulebedrijven?

Tijdens de inspecties legt de NVWA de nadruk op de volgende onderwerpen:

  • Zijn keukens, magazijnen, koelcellen en andere bedrijfsruimten en apparatuur schoon?
  • Worden (bederfelijke) levensmiddelen op de juiste temperatuur bewaard, gepresenteerd en verkocht?
  • Zijn vloeren en wanden intact?
  • Wordt er voldoende ondernomen om overlast door kakkerlakken, muizen of andere plaagdieren tegen te gaan?
  • Wordt er gelet op houdbaarheid en temperatuur?
  • ┬áZijn levensmiddelen voorzien van een datumsticker of houdbaarheidsdatum?
  • Worden producten voldoende verhit? Wordt het terugkoelproces voldoende beheerst?
  • Zijn de producten voldoende verwarmd of gekoeld? Zijn houdbaarheidstermijnen van bederfelijke levensmiddelen niet verstreken? Worden bederfelijke levensmiddelen niet te ┬álang ongekoeld gepresenteerd?