Nieuwe handboeken voor enzymen en aroma’s, wijziging van handboek additieven
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) publiceert nieuwe handboeken over enzymen en over aroma’s. Daarnaast is een aangepaste versie van het handboek additieven beschikbaar. De handboeken beschrijven de relevante wet- en regelgeving, waar deze te vinden is en hoe de NVWA toezicht houdt.
Nieuw handboek enzymen
Het Handboek enzymen in levensmiddelen beschrijft de regelgeving voor voedingsenzymen en geeft daar uitleg over. Het handboek geeft onder andere een toelichting op de etiketteringsregels en op het onderscheid tussen het gebruik van enzymen als hulpstof of als ingrediënt. Andere onderwerpen zijn bijvoorbeeld toegelaten additieven in enzymen en enzymen gemaakt met behulp van genetische modificatie.
Nieuw handboek aroma’s
De regelgeving voor het gebruik van aroma’s in levensmiddelen en uitleg daarover staan beschreven in het Handboek aroma’s in levensmiddelen. In dit nieuwe handboek staat bijvoorbeeld welke aroma’s zijn toegestaan en welke informatie over aroma’s op het etiket moet worden vermeld. Ook komen onderwerpen aan bod als ’clean label’ en toegelaten additieven in aroma’s.
Wijziging handboek additieven
Het al bestaande Handboek additieven in levensmiddelen is inhoudelijk op enkele punten aangepast. Een belangrijke aanvulling is dat we per geval gaan kijken en beoordelen of een kleurend levensmiddel een additief is. Het handboek heeft daarnaast een andere hoofdstukindeling om goed aan te sluiten op andere handboeken. Ook zijn de relevante links naar websites geüpdatet.
Meer informatie
Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met ons Klantcontactcentrum. Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met onze persvoorlichters.