Veiligheidswaarschuwing Babboe bakfietsen

Babboe waarschuwt voor verschillende modellen bakfietsen. De bakfietsen voldoen niet aan de gestelde veiligheidseisen. Er zijn gebreken aan het frame en/of andere onderdelen. Dit kan leiden tot veiligheidsrisico's met ernstig letsel tot gevolg. Babboe adviseert om de bakfietsen niet meer te gebruiken.

Zie ook de website van Babboe

Om welke bakfietsen gaat het?

 • Babboe City Mountain
 • Babboe Curve / Curve-E / Curve Mountain
 • Babboe Big / Big-E
 • Babboe Dog / Dog-E
 • Babboe Max-E
 • Babboe Mini Mountain
 • Babboe Pro Trike / Trike-E / Trike XL
 • Babboe Carve-E / Carve Mountain
 • Babboe Slim Mountain
 • Babboe Go-E / Go Mountain
 • Babboe Flow-E / Flow Mountain

Terugroepactie Babboe City, City-E, Mini en Mini-E

Daarnaast geldt voor de Babboe City, City-E, Mini en Mini-E een terugroepactie. Bij intensief gebruik van deze bakfietsen kunnen er haarscheurtjes in het frame ontstaan. Deze scheurtjes kunnen leiden tot het doorzakken van het frame. Dit kan een onveilige situatie opleveren, wat kan leiden tot ernstig letsel. Babboe adviseert dringend om de Babboe City, City-E, Mini en Mini-E niet meer te gebruiken.

Zie terugroepactie op website Babboe

Controleer framenummer

Op de website controleerjeframe.nl kunt u het framenummer invoeren om te controleren of uw bakfiets binnen de terugroepactie valt. U vindt het framenummer aan de linkerzijde van de trapas of op de sticker op de zadelbuis. Kunt u het framenummer niet vinden? Kijk dan op de website van Babboe.

Babboe bakfiets Mini, Babboe bakfiets Mini E, Babboe bakfiets City en Babboe bakfiets City E
Beeld: ©Babboe
Babboe bakfietsen City, City-E, Mini en Mini-E
framenummer op trapas en sticker framenummer op de zadelbuis van babboe bakfiets
Beeld: ©Babboe
Framenummer op trapas en/of op de sticker op de zadelbuis