Meeste groenten en fruit aangemerkt als medium risk door het VK

The Department for Environment, Food and Rural Affairs (DEFRA) van het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft op 24 januari 2024 in het Plant Health Information Portal op de website gepubliceerd welke groenten en fruit waarschijnlijk als medium risk aangemerkt gaan worden. Dit zou betekenen dat deze producten vanaf 31 oktober 2024 geïnspecteerd moeten worden en voorzien moeten zijn van een fytosanitair certificaat.

Stena Line schip aangemeerd in haven
Beeld: ©NVWA

De uiteindelijke beslissing daarover moet nog door het VK bekend gemaakt worden. Volgens DEFRA gebeurt dat voor april 2024. Op de lijst staan vele geslachtsnamen. Er wordt niet uitgelegd of het dan om alle soorten gaat die daaronder vallen, maar dat verwachten we wel. Zodra we meer informatie hebben, zullen we daarover communiceren.