Melding doen over non-food-producten

U moet erop kunnen vertrouwen dat producten veilig zijn. Zo mag u geen letsel of gezondheidsschade oplopen door bijvoorbeeld cosmetica of attractietoestellen op de kermis of in een pretpark. Heeft u twijfels over een product? Meld het ons.

Cosmetica en persoonlijke verzorging

Heeft u een allergische reactie gekregen van een product? Of heeft u twijfels bij het etiket, de verpakking of de echtheid van het product? Meld het ons.

Tatoeages, piercings en permanente make-up

Heeft een tattooshop geen vergunning? Of houdt men zich niet aan de leeftijdgrenzen? Of is uw tatoeage, piercing of permanente make-up gaan ontsteken? Doe dan een melding. 

Let op: klachten over de kwaliteit van uw tatoeage, piercing of permanente make-up nemen wij niet in behandeling.

Attracties en speeltoestellen

Onveilige attractie gezien op een kermis of in een pretpark? Of heeft u een onveilig speeltoestel gezien in een speeltuin, indoor speelhal of trampolinehal gezien? Geef het aan ons door.

Ongeval met attractie- of speeltoestel (ondernemers)

Is er met uw toestel een ernstig ongeval gebeurd? Maak hier een melding van bij de NVWA. Dit kan via onderstaand formulier of via het Klantcontactcentrum:  0900-03 88.

Ander non-food-product

Ook over een aantal andere producten kunt u bij ons een melding doen als u twijfelt aan de veiligheid of echtheid van het product.

Wat doen wij met uw melding?

Als het nodig is, ondernemen wij direct actie. En soms is eerst meer onderzoek nodig. Bekijk hoe wij uw melding behandelen.