Gebruik van cosmetica bij zonnebanken

Als u zonnebanken verhuurt informeer uw klanten dan goed over het gebruik van cosmetica als zij onder de zonnebank gaan.

Cosmetica verwijderen

Voordat uw klant onder de zonnebank gaat moet uw klant eerst cosmetica verwijderen. Alleen cosmetica die speciaal voor gebruik onder de zonnebank is, hoeft u klant niet te verwijderen. Dit staat vermeld op het product of in de productinformatie. U, als studiohouder, moet hiervan op de hoogte zijn.

U mag cosmetica in uw zonnestudio verkopen. Voor uw klant moet wel duidelijk zijn dat dit cosmetica is die speciaal voor gebruik is onder de zonnebank. Uw klant mag het product alleen ter plekke gebruiken.

Onder de zonnebank mag uw klant geen product gebruiken dat beschermt tegen UV-straling, een product met SPF-beschermingsfactor.

Bruinversnellers

Bepaalde producten stimuleren het bruiningsproces maar hebben geen effect op de bezonningstijd. Producten die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik onder de zonnebank kan uw klant zonder problemen gebruiken onder de zonnebank.

Onder de zonnebank mag uw klant geen bruinversnellers gebruiken, met uitzondering van producten die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik onder de zonnebank en die niet van invloed zijn op de bezonningstijd.