NVWA neemt panterwelpjes, caracals, gieren en flamingo’s in beslag bij particulier

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 2 zwarte panterwelpjes, 2 caracals, 2 witruggieren en 3 flamingo’s in beslag genomen bij een particulier in de provincie Gelderland. De man hield deze dieren in en rond zijn woning. Het is in Nederland verboden om panters en caracals (een katachtige) te houden. Van de gieren en de flamingo’s kon de verdachte de legale herkomst niet aantonen. Alle dieren zijn meegenomen en ondergebracht bij deskundige opvangadressen. De NVWA stelt een onderzoek in naar de herkomst van de panters.

Twee zwarte panterwelpjes in een vervoersbox
Beeld: ©NVWA

Inspecteurs van de NVWA gingen samen met de politie naar de woning. De NVWA wilde de gieren en flamingo’s in beslag nemen; de politie deed onderzoek na een verzoek van de Belgische autoriteiten. Bij de doorzoeking van de woning werden de panterwelpjes aangetroffen in een afgesloten ruimte in de woning. De caracals, gieren en flamingo’s werden buiten in verblijven gehouden.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).