Publicatie herziene Veldgids invasieve waterplanten in Nederland

De NVWA Veldgids invasieve waterplanten is herzien en uitgebreid. In deze 5e editie zijn 2 nieuwe soorten opgenomen: Kaapse waterlelie (Aponogeton distachyos) en rossig vederkruid (Myriophyllum rubricaule). Deze laatste soort is in 2022 officieel als nieuwe soort beschreven door medewerkers van het NIVIP en Naturalis.

Rossig vederkruid
Beeld: ©Edu Boer, NVWA
Rossig vederkruid

In de veldgids worden nu 24 uitheemse waterplanten beschreven. De veldgids bevat onder andere kenmerken en foto’s en vermeldt de soorten die er op lijken (look-alikes). Ook wordt beschreven welke impact de soorten hebben op de natuur.

Deze veldgids draagt bij aan het in een vroeg stadium herkennen en melden van invasieve waterplanten. De herziene Veldgids invasieve waterplanten in Nederland is te vinden op de website van de NVWA.