Uitbreiding of afstoting bedrijfslocaties

De meeste erkenningen, registraties en vergunningen zijn zowel gebonden aan de rechtspersoon achter een bedrijf als aan een specifieke bedrijfslocatie. Dat betekent dat iedere afzonderlijke locatie van een bedrijf zijn eigen erkenningen, registraties en vergunningen nodig heeft en een eigen officieel nummer krijgt. Breidt uw bedrijf uit met een nieuwe locatie, of stoot u juist een locatie af? Ga tijdig na of u iets moet aanvragen of intrekken bij de NVWA.

Uitbreiding naar nieuwe locatie

Ga na welke erkenningen, registraties en vergunningen u nodig heeft voor de activiteiten op de nieuwe locatie, en vraag deze aan bij de NVWA. Onder Informatie per bedrijfstype, product of activiteit leest u welke erkenningen, registraties en vergunningen er zijn, en hoe u die moet aanvragen.

Is de nieuwe locatie een nevenvestiging? Vergeet niet deze voorafgaand aan uw aanvraag in te laten schrijven (als nevenvestiging) bij de Kamer van Koophandel.

Afstoten van een locatie

Ga na welke erkenningen, registraties en vergunningen de NVWA heeft afgegeven voor de activiteiten op de oude locatie, en trek deze in. Onder Informatie per bedrijfstype, product of activiteit leest u welke erkenningen, registraties en vergunningen er zijn, en hoe u die moet intrekken.