Webshop dierensnacks

Als u een webshop wilt beginnen in dierensnacks als startende ondernemer, moet u rekening houden met de regels voor voedselveiligheid en diergezondheid. U leest hier welke dat zijn.

U vindt hier vooral praktische informatie. Kijk of u een registratie van de NVWA nodig heeft. Lees waar wij op letten bij een inspectie. Bekijk de tips voor het etiket van uw dierensnacks.

Voedselproducerende dieren

Als u alleen snacks maakt of verkoopt voor huisdieren zoals honden of katten, dan hebt u alleen te maken met de regels voor gezelschapsdieren. Als u snacks maakt voor dieren die eetbaar zijn (zoals koeien, paarden en kippen), moet u zich aan de strenge regels houden voor deze zogeheten ‘voedselproducerende dieren’.

Deze dieren of hun producten (bijvoorbeeld eieren) kunnen op een bord van een consument belanden. De dierensnacks die voedselproducerende dieren eten, moeten veilig zijn. Er mogen geen schadelijke resten in het vlees of de melk van bijvoorbeeld koeien terechtkomen. Lees meer over de regels voor voedselproducerende dieren.