Werken bij de NVWA

Werken bij de NVWA is werken aan een veiliger en gezonder Nederland voor mens, dier en natuur. Zorgen dat alle Nederlanders veilig hun voedsel kunnen eten. Dat dieren gezond zijn en zo goed mogelijk worden behandeld. Dat de natuur wordt beschermd. En dat kinderen veilig met speelgoed kunnen spelen en we in Nederland zorgeloos attracties kunnen bezoeken op bijvoorbeeld kermissen en in pretparken. Bij de NVWA heb je gegarandeerd een baan met impact op mens en maatschappij. Of je nu dierenarts, jurist, ICT’er, inspecteur, laborant, rechercheur of HR-professional bent: jij maakt Nederland beter.

Breed werkveld

Zo'n drieduizend gedreven professionals zetten zich bij de NVWA in voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur in Nederland. Omdat onze scope zo breed is – van het inspecteren van zeecontainers tot het procederen in rechtszaken, en van toezichthouden bij bijvoorbeeld vee verzamelcentra en koel- en vrieshuizen tot laboratoriumonderzoek van genetisch materiaal – kun je bij ons alle kanten op.

Lees meer over de verschillende expertises bij de NVWA.

Dynamisch en uitdagend

De NVWA is volop in beweging. Hoe dat komt? De Nederlandse en EU-wet- en regelgeving waarop wij toezien, brengen steeds nieuwe uitdagingen met zich mee. Kijk alleen al naar de nieuwe dierenwet of de extra importregels na de Brexit. Bovendien werken we aan boeiende innovaties, zoals de inzet van drones bij inspecties of nieuwe methoden om de tijgermug te weren. Wat jouw baan verder zo dynamisch maakt, is dat de NVWA midden in de samenleving staat. Ons werk raakt elke Nederlander en staat dan ook volop in de belangstelling van de media, politiek, het bedrijfsleven en burgers.

Jouw ontwikkeling staat voorop

Juist omdat ons werk zo belangrijk is, staat de ontwikkeling van medewerkers centraal. Afhankelijk van je functie start je met een opleidingstraject of een uitgebreid inwerkprogramma, en ook daarna kun je opleidingen en trainingen volgen om je te specialiseren in je vakgebied. Óf om juist een heel andere richting uit te gaan of te groeien als persoon. Heb je loopbaanvragen en persoonlijke ambities? Dan staat de organisatie voor je klaar om je hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen.

NVWA medewerkers
Beeld: ©NVWA

Bij de NVWA werken we allemaal aan hetzelfde doel en delen we onze passie voor dieren, natuur, product- en voedselveiligheid en bewust leven. Dat merk je op de werkvloer. Er heerst een gedreven en collegiale sfeer waarin we openstaan voor elkaars ideeën. En ook niet onbelangrijk: de Rijksoverheid biedt je goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons is 36 uur fulltime, waarbij je 4x9 kan werken. Verder krijg je een ruim individueel keuzebudget, 16,37% over je salaris, dat je kunt inzetten voor onder meer opleidingen, extra vrije dagen, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof of korting op je sportabonnement.

Veel vacatures in uiteenlopende disciplines

Wil je meer weten over werken bij de NVWA? Lees de verhalen van onze medewerkers. Of neem contact op met één van onze recruiters. En bekijk snel onze uiteenlopende vacatures.