Video Middelen tegen erectieproblemen in honing

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft sterke aanwijzingen dat honingproducten van 10 Nederlandse verkopers verschillende libido verhogende stoffen bevatten. Deze producten worden online verkocht als middel voor een beter seksleven voor mannen en vrouwen. Indicatieve tests geven aan dat ze zeer waarschijnlijk de stoffen sildenafil, tadalafil en flibanserin bevatten. Dit zijn werkzame stoffen in medicijnen voor de behandeling van o.a. erectieproblemen en ze kunnen ernstige bijwerkingen hebben. De NVWA adviseert consumenten om zulke honingproducten niet te gebruiken.

We doen een onderzoek naar de honingproducten van 10 verschillende verkopers. Wij denken dat daar libidoverhogende middelen in zitten. Werkzame stoffen in medicijnen voor bijvoorbeeld erectieproblemen. Medicijnen horen niet thuis in levensmiddelen. De verkopers die vertellen er niet bij dat die middelen daar in zitten, maar sneltesten versterken ons vermoeden. Die zijn namelijk op 1 na allemaal positief.

Laboratoriumonderzoek moet nu definitief uitsluitsel geven. Ga niet experimenteren met dit soort rommel, als je bijvoorbeeld erectieproblemen hebt, maar ga naar je huisarts. Die kan bepalen wat de verantwoorde behandeling is. En dat zijn deze zakjes met honing in ieder geval niet. Ze kunnen hele nare bijwerkingen hebben, zoals hoofdpijn, wazig zien en zelfs hartproblemen. Niet doen dus.