Meldwijzer onveilige levensmiddelen vereenvoudigd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de Meldwijzer onveilige levensmiddelen vereenvoudigd. De vereenvoudigde meldwijzer helpt ondernemers nog beter om te bepalen wanneer zij een melding bij de NVWA moeten doen. Ondernemers moeten (mogelijk) onveilige levensmiddelen altijd melden bij de NVWA.

Kinderen aan ontbijtafel
Beeld: ©NVWA

Bij twijfel of er sprake is van een onveilig levensmiddel moet ook altijd een melding worden gedaan. Melding moet binnen 4 uur gedaan worden. Het niet of niet op tijd melden van (mogelijk) onveilige levensmiddelen is een overtreding. De NVWA treedt hier tegen op. 

Op onze website is de nieuwe, vereenvoudigde Meldwijzer onveilige levensmiddelen te raadplegen.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).