NVWA en sociale media

De NVWA zet sociale media in om burgers, consumenten en ondernemers te informeren en in gesprek te gaan over de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de bescherming van flora en fauna. U vindt ons op Twitter, Facebook en YouTube.

Twitter

Volg @_NVWA en ontvang nieuwsberichten, veiligheidswaarschuwingen en tips over de veiligheid van voedsel en producten. De NVWA houdt u via Twitter op de hoogte van wat wij doen om de gezondheid van mensen, dieren en planten, het dierwelzijn en de flora en fauna te beschermen.

Voor ondernemers plaatsen wij berichten over (nieuwe) wet- en regelgeving, (resultaten van) onze handhaving en nalevingshulp.

Ons webcareteam beantwoordt via dit kanaal vragen van burgers, consumenten en ondernemers.

Twitterende inspecteurs

Onze twitterende inspecteurs zijn er in principe speciaal voor ondernemers. Volg hen voor informatie over handhaving, wet- en regelgeving en hulp op specifieke werkterreinen:

@NVWADierwelzijn: deelt kennis op het gebied van dierenwelzijn
@NVWA_Fyto: deelt kennis op het gebied van plantenziekten en –plagen
@NVWA_Gewas: deelt kennis op het gebied van gewasbescherming en gewasbeschermingsmiddelen
@NVWA_Horeca: deelt kennis op het gebied van voedselveiligheid
@nvwa_import: deelt kennis op het gebied van import en export van producten van dierlijke oorsprong
@NVWA_Landbouw: deelt kennis op het gebied van landbouwhuisdieren
@NVWA_Natuur: deelt kennis op het gebied van flora en fauna
@NVWA_Non-food: deelt kennis op het gebied van productveiligheid
@NVWA_Roken: deelt kennis op het gebied van het rookverbod en de leeftijdsgrenzen bij verkoop van tabak
@NVWA_Vleesketen: deelt kennis op het gebied van de vleesketen, met name vanuit slachthuizen
@NVWA_Voedsel: deelt kennis op het gebied van de industriële productie van voedsel en over bijzondere eet- en drinkwaren

Onze twitterende inspecteurs gaan graag met u in gesprek.

Facebook

De NVWA houdt u via Facebook op de hoogte van veiligheidswaarschuwingen. Daarnaast geven wij achtergrondinformatie bij voor ons relevant nieuws. U leert onze organisatie beter kennen: we laten via kleine verslagen zien wat we doen om de veiligheid van voedsel en producten te garanderen en de gezondheid van dieren en planten, het dierwelzijn en flora en fauna te beschermen. 

Ons webcareteam geeft antwoord op vragen die via Facebook aan ons worden gesteld.

YouTube

Via het YouTubekanaal NVWA geven we in korte filmpjes hulp aan ondernemers en burgers. Zo hebben we bijvoorbeeld een filmpje over controles op het gebied van gewasbescherming. En een serie filmpjes waarin we uitleggen waar mensen op kunnen letten als ze dieren of producten meenemen uit het buitenland.

Webcare

Het webcareteam van de NVWA is vooralsnog aanwezig op Twitter en Facebook. Het is actief tijdens kantooruren en beantwoordt vragen, geeft uitleg, corrigeert onjuistheden en reageert op meldingen en signalen, bijvoorbeeld over roken in de horeca.