Ga direct naar inhoud
Naar de homepage van NVWA
U bevindt zich hier: Home Onderwerpen Additieven in levensmiddelen
  • Wegwijzer: mag additief X in levensmiddel Y?
  • Over additieven en E-nummers
  • Additievengebruik: wat altijd geldt
  • Additieven die meeliften met ingrediĆ«nt (carry-over)
  • Vleesbereiding of vleesproduct?
  • Onverwerkte vis en verwerkte vis
  • Kleurstof versus kleurend levensmiddel
  • Clean label en plantenextracten
  • Technische hulpstof of additief
  • Nieuws
  • Handboek additieven voor levensmiddelenfabrikanten

Additieven in levensmiddelen

Een wegwijzer voor levensmiddelenfabrikanten voor het toepassen van de wetgeving over het toevoegen van additieven (E-nummers) aan levensmiddelen. Veel meer informatie vindt u in het handboek additieven.

Nieuws

NVWA: gebruik van sulfiet in vlees minder maar nog steeds niet uitgebannen

©

24-02-2020 | 12:20

Bij een risicogerichte inspectie eind 2019 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werd bij 15% van de ...

NVWA: Opnieuw verboden gebruik van sulfiet in vlees

©

19-06-2019 | 13:27

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft opnieuw verboden gebruik van sulfiet in vlees aangetoond. 50 Procent van ...

Verboden toevoeging sulfiet aangetroffen in gehakt

©

08-05-2018 | 15:39

De NVWA heeft bij onderzoek geconstateerd dat een beperkt aantal vleesverwerkende bedrijven het additief sulfiet gebruikten om ...

Meer nieuws

Deel deze pagina

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
De NVWA, omdat we staan voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur.

Service

  • Actueel
  • Sitemap
  • Abonneren
  • Archief
  • Documenten
  • Help

Over deze site

  • Copyright
  • Privacy
  • Cookies
  • Toegankelijkheid
  • Kwetsbaarheid melden
  • English