eHerkenning voor aanvragen erkenningen

Voor het aanvragen van erkenningen, registraties en andere vergunningen stelt de NVWA diverse elektronische formulieren beschikbaar. Voor het invullen daarvan heeft u eHerkenning nodig.

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een soort DigiD voor bedrijven. Een eHerkenningsmiddel schaft u aan bij een van de commerciƫle aanbieders. Meer hierover leest u in het Stappenplan aanvragen eHerkenning. eHerkenning werkt met verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Voor het gebruik van elektronische formulieren van de NVWA heeft u betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig.

Het gebruik van eHerkenning in aanvraagformulieren

eHerkenning is gekoppeld aan het KvK-nummer van een bedrijf. Log in met een eHerkenningsmiddel dat is gekoppeld aan het KvK-nummer van de bedrijfslocatie die de erkenning, registratie of vergunning nodig heeft. Door het inloggen met eHerkenning worden in het formulier namelijk enkele relevante bedrijfsgegevens automatisch ingevuld. U kunt die niet handmatig overschrijven.

Nevenvestiging

Is de bedrijfslocatie waarvoor u een erkenning, registratie of vergunning wilt aanvragen in het handelsregister ingeschreven als nevenvestiging? Dan kunt u het eHerkenningsmiddel van de bijbehorende hoofdvestiging gebruiken.

Holding of groep

Valt uw bedrijf onder een overkoepelende holding of groep, maar is het in het handelsregister opgenomen als hoofdvestiging, met een eigen KvK-nummer? Gebruik dan niet het eHerkenningsmiddel van de holding of groep, maar van het bedrijf zelf. Daarmee voorkomt u dat enkele gegevens automatisch verkeerd worden ingevuld.

Hulp van een adviesbureau

Helpt een adviesbureau uw bedrijf met het aanvragen van een erkenning, registratie of vergunning? Gebruik niet de eHerkenning van het adviesbureau, maar die van uw bedrijf. Regel desgewenst een machtiging voor het adviesbureau. Daarmee voorkomt u dat enkele gegevens automatisch verkeerd worden ingevuld.