Toevoegingen aan levensmiddelen

Er gelden regels voor toevoegingen aan levensmiddelen. Bekijk de regels over additieven, aroma's, enzymen in levensmiddelen.

Additieven in levensmiddelen

Additieven worden aan levensmiddelen toegevoegd om de eigenschappen van een product te verbeteren. Zoals de houdbaarheid, kleur of geur.

Lees meer over de regels voor additieven in levensmiddelen.

Aroma's in levensmiddelen

Aroma's worden aan levensmiddelen toegevoegd om een geur of smaak te geven aan het product. Of om de geur of smaak te veranderen.

Lees meer over de regels voor aroma's in levensmiddelen.

Enzymen in levensmiddelen

Levensmiddelenfabrikanten voegen enzymen aan levensmiddelen toe om een bepaalde chemische reactie te veroorzaken of te versnellen. Zo zijn er enzymen die troebele appelsap helder kunnen maken. En enzymen die ervoor zorgen dat brooddeeg beter kan rijzen. Enzymen in levensmiddelen noemen we ook wel voedingsenzymen.

Lees meer over de regels voor enzymen in levensmiddelen.

Nanodeeltjes in levensmiddelen

De NVWA controleert of nieuwe materialen (nanodeeltjes) in voedsel en voldoen aan de wettelijke eisen. We onderzoeken ook gezondheidseffecten.

Lees meer over nanodeeltjes in levensmiddelen.