Vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik

Minister Adema (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft door middel van een versnelde procedure een vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCGB) en het College toelating diergeneesmiddelen. Het vaccin is geproduceerd door de Spaanse farmaceut Syva. De verwachting is dat er binnen enkele dagen tot een week 1 miljoen doses vaccins beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.

Lees het hele bericht op de website van Rijksoverheid.

Voor vragen over beleid rond blauwtong kunnen journalisten contact opnemen met de woordvoerders van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Schapen grazen op een dijk
Beeld: ©NVWA