Tweede vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik

Minister Adema (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft een 2e vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en het Commissie toelating diergeneesmiddelen. Het vaccin is geproduceerd door de farmaceut Boehringer Ingelheim. De verwachting is dat er voor halverwege juni 1,3 miljoen doses geleverd worden aan de Nederlandse markt.

Lees het hele bericht op de website van Rijksoverheid.

Voor vragen over beleid rond blauwtong kunnen journalisten contact opnemen met de woordvoerders van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Schapen in weiland
Beeld: ©NVWA